Betadine® blog

10 tipů na originální dárky z papíru

Prosinec 2020

Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Betadine®, 100 mg/ml kožní roztok a Betadine®, 100 mg/g mast jsou léky k zevnímu použití. Obsahují povidonum iodinatum.

Scrapbooking, ve zkratce tvoření z papíru, je hobby pro každého, komu srdce radostí plesá při návštěvě papírnictví nebo výtvarných potřeb. Díky tomu, že scrapbookové materiály jsou už skoro hotové, tvořit z nich může i ten, kdo ve škole na výtvarce přetahoval, takže má pocit, že výtvarné nadání nemá. Jak připravit originální přání, album nebo dárkové balení? Díky scrapbookingu levou zadní!

Upozornění: Než se do toho ale pustíte, musíme vás upozornit, že jakmile jednou propadnete barevným papírům, je to silně návykové. ?

Když se řekne papírnictví, asi si představíte barevné papíry, obálky, čtvrtky, vodovky a sešity. Svět scrapbookingu je ale něco mnohem lepšího, je to kouzelný svět nádherných designových papírů, ozdůbek, samolepek, razítek, deníčků a diářů… a stovek dalšího.

Do čeho se pustíte?

Tvořit můžete originální přáníčka, zdobit diáře, vytvářet pozvánky a oznámení nebo různá minialba, krabičky a deníčky. Tím, že jsou vyrobena „na míru“, udělají mnohem větší radost.

Na ty jednodušší stačí barevné papíry, nůžky, lepidlo, razítka, knoflíky, stužky… použít můžete cokoli, co doma najdete. Správna scrapperka zužitkuje vše, třeba i krásně potištěnou krabičku od papírových kapesníčků nebo čaje.

Pozor, ostré!

Protože pracujeme s nůžkami, řezačkami, skalpely a s papírem (i o ten se dá nepěkně pořezat), ale často také s tavnou pistolí, je důležité mít vždycky po ruce lékárničku. Když se zranění přihodí, určitě nad ním nemávněte rukou a ošetřete ho. Infekci si určitě odnést nechcete. Jak tedy na to, abyste mohli v tvoření zase rychle pokračovat?

Jak správně ošetřit drobné poranění

Takové poranění nejprve opláchněte čistou vodou, a následně na ránu nebo postiženou kůži aplikujte 1–3 ml dezinfekce Betadine (dávka závisí na rozsahu poranění / postižení) a opatrně rozetřete – pokud možno sterilně – s přesahem na zdravou kůži alespoň 1,5 cm. Poté (opět pokud možno sterilně) překryjte obvazem nebo náplastí.

 

Vlastnoručně vyrobené dárky

Vánoce jsou už za bukem, a tak určitě přemýšlíte, čím obdarovat třeba babičku s dědečkem. Právě ručně vyrobené dárky můžou udělat tu největší radost. Většinu prarodičů potěší třeba ručně vyrobený a ozdobený kalendář, novinka v papírovém světě, tzv. exploding box – to je taková papírová krabička, která se po odendání víčka rozpadne, a uvnitř jsou pak například fotky rodiny. A co teprve takové papírové minialbum s fotkami vnoučat!

Pro milovníky cestování

Kombinace fotoalba a cestovního deníku? Pro cestovatele perfektní dárek! V jednom albo-deníku jsou pak fotky i vepsané příběhy, můžou se do nich lepit nejrůznější vstupenky, účtenky, jízdenky, čtyřlístky nebo vylisované kytičky, prostě vše, co si chcete z cest uchovat. A samozřejmě je to všechno krásně ozdobené úžasnými scrappovými materiály.

Relax i zábava

Tvoření s papírem je taky úžasný odpočinek od shonu, technologií a pracovního stresu. A jen málo co překoná tu radost z ručně vyrobeného dárku nebo přáníčka. Vyrábět můžete doma, a pokud se chcete ve scrapbookingu zdokonalit, můžete zajít k naší ambasadroce Dianě do Paper Garden na kurz.

 

Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Betadine®, 100 mg/ml kožní roztok a Betadine®, 100 mg/g mast jsou léky k zevnímu použití. Obsahují povidonum iodinatum.