Betadine® blog

3 tipy, jak vyrobit domeček pro panenky

Prosinec 2020

Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Betadine®, 100 mg/ml kožní roztok a Betadine®, 100 mg/g mast jsou léky k zevnímu použití. Obsahují povidonum iodinatum.

Který tatínek by nechtěl své malé princezně vlastnoručně vytvořit domeček pro panenky. Většina tatínků ale asi nejsou příliš zběhlí kutilové, a proto vám přinášíme tři tipy, jak kouzelný domeček vyrobit tak, že to zvládne levou zadní, a navíc za pár korun.

 

První tip: Stačí k tomu jednoduše stará skříňka.

Dále budete potřebovat sololitovou desku, pár prken, šroubky a nářadí podle potřeby a červenou barvu na dřevo (pro krásnou střechu).

Pusťme se do výroby. Skříňku bude asi potřeba obrousit a natřít. Ze sololitové desky udělejte skříňce záda a z prken vytvořte střechu, pod kterou vznikne podkroví. Z prkýnek můžete v podkroví vytvořit i poličku nebo krb. Aby měly panenky dost světla, můžete vyřezat i okna. Buďte ale opravdu opatrní, abyste se nepořezali, nebo se neporanili třeba při vrtání. Pokud by se taková nehoda přihodila, nehrajte si na drsňáka a zranění určitě ošetřete. Obzvlášť v dílně by se v ráně snadno mohla rozbujet infekce.

 

Jak správně ošetřit drobné poranění

Takové poranění nejprve opláchněte čistou vodou, a následně na ránu nebo postiženou kůži aplikujte 1–3 ml dezinfekce Betadine (dávka závisí na rozsahu poranění / postižení) a opatrně rozetřete – pokud možno sterilně – s přesahem na zdravou kůži alespoň 1,5 cm. Poté (opět pokud možno sterilně) překryjte obvazem nebo náplastí.

 

Druhý tip: Tapety 

Pokud vám v komoře zbývají kousky tapet nebo koberce můžete využít i je. Interiér domečku to nejen prosvětlí, ale také zútulní. Holčička tak bude mít i pocit, že má v domečku zmenšené „své vlastní doma“.

Třetí tip: Světýlka

Útulnost domečku dodají světýlka. Aby to ale bylo bezpečné, je dobré použít světelné řetězy na baterky. Krabičku s bateriovým zdrojem můžete schovat třeba do komody nebo do skříně, které pro tento účel do domečku umístíte.

Malé princezně můžete dát domeček nevybavený, a můžete jí pak pomoct, aby si ho zařídila přesně podle svých představ. Anebo se pusťte i do výroby nábytku a stylových doplňků. Věřte, že pro vás i pro maminku malé princezny to bude nejen skvělá zábava, ale i nostalgický návrat do dětských let.

Zdobení a doplňky

Tatínek určitě zvládne udělat dřevěný nábytek, maminka spíchne záclonky, peřinky, polštářky a ubrusy. Do malých květináčků umístěte třeba sušené (nebo i umělé) rostlinky, vystříhejte a do malých rámečků zarámujte obrázky nebo rodinné fotky a domek jimi vyzdobte. Pokud je holčička milovnice zvířat, nezapomeňte v domečku i na pelíšek pro pejska nebo kočičku, anebo třeba na stáj pro koníka. Pokud je to spíš milovnice silných motorů, určitě uvítá i garáž.

Co říkáte, že to byla krásná vzpomínka na dětství? Věříme, že bude mít vaše dceruška z domku pod stromečkem ohromnou radost – a vy spolu s ní!

 

Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Betadine®, 100 mg/ml kožní roztok a Betadine®, 100 mg/g mast jsou léky k zevnímu použití. Obsahují povidonum iodinatum.