Betadine® blog

Podzimní radovánky

Září 2019

Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Betadine®, 100 mg/ml kožní roztok a Betadine®, 100 mg/g mast jsou léky k zevnímu použití. Obsahují povidonum iodinatum.

Podzim je kouzelné období plné barev, takových, které vám žádné jiné roční období nenabídne. Barvami to ale zdaleka nekončí…

… tak například ranní a podvečerní mlhy, které jsou neuvěřitelně romantické! Nebo si představte ty propršené víkendy, kdy můžete strávit celý den sledováním vašich oblíbených filmů a čtením knížek bez pocitu promrhaného času.

Nezapomínejme ani na svíčky všemožných vůní, které se ve výkladních skříních obchodů začnou množit rychlostí blesku nebo na kina a divadla, která otevřou svou kulturně pohostinnou náruč každému, kdo o ní požádá.

Podzim však ztvárňuje i perfektní počasí pro pěší výlety. A to bychom nebyli my, abychom s vámi nějaké nesdíleli. Sbalte si termosku do batohu, nezapomeňte na lékárničku a pohodlné boty a můžete vyrazit!

 

 

Malebná rašeliniště Haar v Krušných horách

Přírodní památku rašeliniště Haar v Krušných horách tvoří soubor pěti drobných rašelinišť v okolí levostranného přítoku potoka Bystřina. Chráněné území se nachází v obce Šindelová. Důvodem ochrany jsou rašeliniště s klečí blatkou a typickou horskou vrchovištní květenou. Stojí za to, je spatřit na vlastní oči. Na výletě můžete také posbírat spoustu podzimních přírodnin, ze kterých pak doma můžete vyrobit dekorace, při kterých si na pěkný výlet vždycky vzpomenete.

Zelené srdce Prahy 4 – Kunratický les

Kunratický les se nachází na území čtyř katastrů a je „ostrůvkem“ uprostřed husté městské zástavby a panelových sídlišť. Lesem prochází několik značených turistických tras i cyklotras. Nachází se zde dětská hřiště, altány, velké množství laviček, piknikové místo s veřejným ohništěm a naučná stezka s lesnickou tématikou. Zajímavostí je také hájovna s výběhy pro daňky a srnce, několik jedinců sekvojovce obrovského, a dokonce metasekvoje čínské.

Kunratický les je důkazem, že i v Praze se můžete ocitnout na zeleném – na podzim pěkně barevném místě!

Každou druhou listopadovou neděli se zde také koná proslulý běžecký závod – Velká kunratická. Už jste viděli, jak se na tenhle náročný cross připravuje naše ambasadorka Diana?

 

Pro ty náročnější – Čertovy skály na Valašsku

Čertovy skály jsou 150 m dlouhé a až 25 m vysoké pískovcové skály u obce Lidečko představují nejpopulárnější a nejnavštěvovanější skalní útvar na Valašsku, terény jsou vhodné pro zkušené i začínající horolezce.

V případě, že si na ně troufáte, určitě nezapomeňte přibalit do tašky i dezinfekci na škrábance a drobné ranky, neboť bez těch málokdy ze skal vyvázneme!

Nejširší ledovcové jezero české části Šumavy – Plešné jezero

Páté velké jezero na české straně Šumavy je pojmenováno podle hory Plechý, pod kterou leží v nadmořské výšce 1089 m. Vzniklo po ústupu ledovce, který za sebou zanechal 40metrovou čelní morénu a impozantní jezerní stěnu vysokou 250 metrů. Společně tak vytvořily obraz, který si zaslouží, aby byl spatřen co nejvíce tvářemi.

Oblíbené mezi fotografy – Moravské Toskánsko

Moravské Toskánsko je nejfotogeničtější krajina Česka. Dlouhé pásy hnědých či zelených polí se táhnou až k obzoru a jakoby nekončí. Malebně zvlněnou krajinu jižní Moravy jen sem tam doplňuje osamělý strom, remízek nebo bílá kaplička. Fotografové nazývají krajinu v okolí Kyjova Moravským Toskánskem.

Tak co, už máte připravené objektivy?

 

Přírodní rezervace Údolí Doubravy je nejcennějším územím jižní části chráněné krajinné oblasti Železných hor. Úzký, strmý kaňon řeky Doubravy je zmenšeným obrazem obřích kaňonů nacházejících se jinde ve světě. Údolí je však neméně krásné, romantické a tajuplné. Vezměte svou drahou polovičku a přesvědčte se sami!

Podzimní procházku můžete spojit také s houbařením. Tak nezapomeňte přibalit i rybičku, atlas hub a plátěnou tašku!

 

 

Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Betadine®, 100 mg/ml kožní roztok a Betadine®, 100 mg/g mast jsou léky k zevnímu použití. Obsahují povidonum iodinatum.